Proefexamen VCA

Een proefexamen downloaden en op uw gemak oefenen.
In het PBNA lesmateriaal zijn veel oefenvragen opgenomen, zodat u zich goed kunt voorbereiden op het VCA-examen. Als afsluiting van uw opleiding is het goed om een officieel proefexamen te maken. U kunt dan via een proefexamen zien hoe het echte examen is opgebouwd en vast wennen aan de soort vragen. U kunt de onderaan de pagina een proefexamen downloaden.

Het meest eerlijke beeld krijgt u als u het proefexamen maakt en de start- en eindtijd bijhoudt. De tijd staat vermeld op ieder opgaveblad. U ervaart dan zelf dat u voldoende tijd heeft om alle vragen en antwoorden van de proefexamen rustig door te lezen.

Wanneer bent u geslaagd voor proefexamen?

  • Beantwoord bij B-VCA minimaal 28 van de 40 vragen goed om te slagen.
  • Beantwoord bij VOL-VCA minimaal 49 van de 70 vragen goed om te slagen.
  • Beantwoord bij VIL-VCU minimaal 49 van de 70 vragen goed om te slagen.

Hieronder treft u de verschillende examens in verschillende talen. Veel succes met het oefenen voor uw examen !

Basis VCA ButtonVOL VCA buttonVIL-VCU Button

Examenvrees

Angstig makende gedachten kunnen leiden tot uitstel van studeren en tot oppervlakkig met te weinig aandacht verwerken van de leerstof. De achtergrond hiervan is dat iemand die sterk het gevoel heeft dat iets niet gaat lukken, zich niet meer durft te wagen aan de (studie)taak. Mensen verminderen in zo’n situatie hun inzet en doen iets maar half of helemaal niet. Het lukt toch niet, dus waarom zou je je nog inspannen. Soms levert dat zelfs een soort zelfbeschermend excuus op: ‘als ik meer had geleerd, dan had ik het best kunnen halen’.
Het betekent dat kandidaten met examenvrees soms niet optimaal zijn voorbereid op het examen. Besef dat wat je verder ook denkt en voelt, een goede voorbereiding de beste garantie is voor een goede resultaat. Vul de studievragenlijst Smart in voor een overzicht van jouw sterke en zwakke punten lees meer…

Scroll naar boven