Nieuwe HKZ-norm voor Kleine organisaties ( HKZ 143_2021 )

De nieuwe HKZ-norm ( HKZ 143 – 2021 ) voor kleine organisaties is rond en is door de Raad voor Accreditatie goedgekeurd.

Deze is bestellen via de NEN site .

Zoals bekend kunnen kleine organisaties in de zorg ook een certificaat krijgen. In de nieuwe norm is nagedacht over hoe een kleine organisatie minder kan administreren en zich alleen kan concentreren op de belangrijke aspecten en zodoende de zorg goed kan geven. De wet kwaliteit klachten en geschillen zorg (wkkgz) en de inspectie IG hebben wat belangrijke zaken op een rijtje gezet.  BV. Een uitsluitingscriteria is iets nieuws voor kleine organisaties. Zij moeten duidelijk maken welke zorg zij niet bieden. Kleine organisaties moeten volgens de HKZ norm nadenken over hun expertises.

Over het algemeen is de oude norm nog wel te gebruiken. Er zijn een aantal punten inhoudelijk gewijzigd. De overgang van de oude naar de nieuwe norm kunnen wij samen met u eenvoudig realiseren. Meld je aan via onze website en maak je organisatie gereed voor de nieuwe norm. Wij adviseren hiermee vroeg te beginnen en dit te doen bij eventueel een nieuwe (her) certificering.

Scroll naar boven