Waarom is een ISO 9001 voor uw organisatie belangrijk?

Uw organisatie is klantgericht. Om de juiste weg in te kunnen slaan dienen een aantal zaken op tafel gelegd te worden. Hierop wordt beleid ontwikkelt en korte en lange termijn doelen worden geformuleerd. Uw organisatie wordt klaar gemaakt voor de toekomst.

Met een ISO 9001 certificaat kunt u aantonen dat uw processen binnen uw organisatie in verbinding met elkaar staat en dat u kwaliteit voorop stelt.

Waar kan ik meer informatie over ISO 9001 vinden?
De ISO organisatie is wereldwijd belast met het beheer van de norm ISO 9001. In Nederland wordt deze norm uitgegeven door de organisatie genaamd; NEN. Het doel is om de klant centraal te stellen, actief de behoeften van de klant te onderzoeken, de tevredenheid van de klant te evalueren en waar mogelijk de eigen prestaties en processen te verbeteren. Prognoz voert voor uw organisatie o.a. interne audits, systeembeoordelingen en klanttevredenheidsmetingen uit.

Hoe kan ik ISO 9001 gecertificeerd worden?
Een organisatie kan gecertificeerd worden als het een kwaliteitssysteem geïmplementeerd is en dat ingericht is volgens de norm. Het systeem ISO 9001 moet tenminste 3 maanden actief gebruikt worden. Twee belangrijke onderdelen van de norm is het voldoen aan de wensen en behoeften van klanten en de van toepassing zijnde wet- en regelgeving. De organisatie moet daarbij ook aan kunnen tonen dat het in staat is om continu te verbeteren.

Wie mogen ISO 9001 certificaten afgeven?
Er zijn vele door de RVA geaccrediteerde certificerende instellingen die een ISO 9001 certificatie mogen uitvoeren. Niet iedere organisatie is echter geaccrediteerd voor het certificeren van ieder soort organisatie. Mocht u informatie over ISO 9001 willen ontvangen dan kunt u contact opnemen met een van onze ervaren adviseurs. Zij kunnen u informeren over de mogelijkheden.

Wat kan Prognoz voor u betekenen?
Wij kunnen u begeleiden met:

Opstellen kwaliteitshandboek (alle noodzakelijke documenten zullen wij opmaken)
Kwaliteitsbeleid, -doelstellingen en -prestatie indicatoren
Controle op naleving middels audits
ISO 9001 normtraining (1 dagdeel)
ISO 9001 audittraining (1 dag)
Interim projectmanagent
Interne audits
Organiseren externe audit

Scroll naar boven