Gezond en veilig aan het werk op kantoor!

Gezond en veilig aan het werk op kantoor!

Hgezond werken2et Steunpunt RI&E lanceert de Algemene Kantoren RI&E, een instrument waarmee bedrijven gratis en snel de risico’s in de kantooromgeving kunnen inventariseren en een plan van aanpak kunnen maken voor het beperken van deze risico’s. Voor de eerste 10 gebruikers van de Algemene Kantoren RI&E biedt het Steunpunt een gratis RI&E-toets Workshop aan! Zegt het voort!

In Nederland wordt in ongeveer een half miljoen bedrijven alleen kantoorwerk verricht. Denk hierbij aan de zakelijke, financiële- en de ICT-dienstverlening. Wat deze bedrijven bijzonder maakt is dat er geen grote veiligheidsissues spelen, waardoor de urgentie om met veilig en gezond werken aan de slag te gaan laag is. Dat betekent echter niet dat er geen risico’s zijn. Denk aan een hoge werkdruk, een slechte werksfeer en een onaangenaam binnenklimaat. Deze risico’s kunnen een negatief effect op de gezondheid en daarmee ook op de productiviteit hebben. Zaak dus om ook in een kantooromgeving de risico’s aan te pakken!

Voordelen van de Algemene Kantoren RI&E:
Een digitaal instrument waarmee de organisatie de risico’s in kaart brengt, prioriteiten vaststelt en een plan van aanpak opstelt, dat voldoet aan de wet.
Veel sneller en korter dan andere algemene instrumenten, doordat veel arbeidsrisico’s niet van toepassing zijn.
Gebruiksvriendelijk en doelgericht: doordat de onderwerpen zijn afgestemd op de kantooromgeving.
Bedrijven waar uitsluitend kantoorwerk wordt gedaan kunnen gratis met de Algemene Kantoren-RI&E aan de slag.

Risico’s in de Algemene Kantoren-RI&E
De Kantoren-RI&E bevat up-to-date modules met vragen over o.a. psychosociale arbeidsbelasting (werkdruk, agressie en geweld, pesten, discriminatie en seksuele intimidatie), beeldschermwerk en fysieke belasting, binnenklimaat, bedrijfshulpverlening, arbodienstverlening en preventiemedewerker, werkplekken (waaronder hygiëne en alleen arbeid), arbozorg in de organisatie (o.a. taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, voorlichting, samenwerking), werk- en rusttijden, thuiswerk en telewerk (plaats onafhankelijk werk).

Gratis RI&E-toets workshop
Voor de eerste 10 gebruikers van de Algemene Kantoren RI&E biedt het Steunpunt een gratis RI&E-toets Workshop aan. Deze aanbieding geldt voor bedrijven met minder dan 50 werknemers. Tijdens de workshop worden de RI&E’s inclusief het Plan van Aanpak van alle deelnemers doorgelopen, kunnen ervaringen worden uitgewisseld en ontvangen de deelnemers handige tips. De deelnemers gaan de deur uit met een getoetste RI&E.

bron. arboportaal

Scroll naar boven