BSB Staalbouw erkent falen bij hijsklus

BSB Staalbouw erkent falen bij hijsklus

 

BSB bouw directeur jan pesie directeur BSB bouwAannemer BSB Staalbouw zegt als bedrijf gefaald te hebben bij het voorbereiden van de misgelopen hijsklus in Alphen aan den Rijn. Het bedrijf had het hijsplan moeten voorleggen aan een gespecialiseerd bedrijf.
Dat zegt directeur/eigenaar Jan Pesie in een interview met Studio Alphen. “Wij hebben zelf niet de expertise om stabiliteits-berekeningen en ballastberekeningen voor pontons te controleren. (..) Ik heb daar gefaald. Dat moet in de toekomst beter”.

Zere plek

BSB bouw2

Overigens denkt hij dat een gespecialiseerd bedrijf ook niet de vinger op de zere plek had kunnen leggen. ‘Er is bij deze hijsklus iets gebeurd wat niemand verwacht heeft’, aldus Pesie. Twee hijskranen op pontons die een brugdeel tilden, kieperden begin deze maand om en vielen op huizen en bedrijven. Wonder boven wonder vielen er geen slachtoffers. Wel was de ravage groot. De berging begint in de eerste helft van september.
Aansprakelijkheidsclaim

BSB bouw3

De gemeente Alphen stelde de aannemerscombinatie Mourik/BSB Staalbouw onlangs al aansprakelijk voor het ongeval en de schade bij de mislukte hijsklus. Hoofdaannemer Mourik legde de claim daarop voor aan BSB Staalbouw die op zijn beurt weer doorverwees naar onderaannemer Peinemann. Ad Kornet van Peinemann zei eerder dat het neerleggen van een aansprakelijkheidsclaim een standaardprocedure is die pro forma plaatsvindt. Onderzoek moet uitwijzen waar de verantwoordelijkheid uiteindelijk komt te liggen.

Scroll naar boven